WEAR x Bristol

Duurzame en betaalbare pre-loved merksneakers voor iedereen!

Vanaf nu kan je in onze Bristol-winkels in Zaandam (Nederland) en Beveren (België) ook supercoole pre-loved merksneakers van WEAR shoppen. Ook online vind je vanaf vandaag een exclusieve selectie WEAR-sneakers. Unieke tweedehands sneakers die betaalbaar, duurzaam én voor een breed publiek toegankelijk zijn.

Betaalbare duurzaamheid

Dankzij de exclusieve samenwerking tussen WEAR en Bristol wordt duurzame mode eindelijk toegankelijk voor het grote publiek. Zo zal je dankzij WEAR ook sneakers van grote merken zoals Nike, Adidas, New Balance en Puma kunnen shoppen aan erg interessante prijzen.

We zijn de samenwerking met WEAR aangegaan vanuit onze gemeenschappelijke visie dat duurzame mode voor iedereen toegankelijk moet zijn. Je kan dan ook al een paar pre-loved WEAR-sneakers shoppen voor een vriendelijk prijsje vanaf € 29,95. Zo kan je supercoole, betaalbare merksneakers shoppen én daarbij je steentje bijdragen aan het milieu. Dankzij onze samenwerking met WEAR hebben we een nieuwe en belangrijke stap kunnen zetten in de missie naar een duurzamere bedrijfsvoering.

WEAR who?

WEAR werd opgericht door Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen, twee sneaker lovers met een passie voor duurzaam ondernemen. Met WEAR geven zij sneakers een tweede leven waardoor ze op een creatieve manier hun steentje bijdragen aan een duurzame productieketen en een schonere, inclusievere economie. Bij WEAR werken mensen met 'onbenut arbeidspotentieel' die iets moeilijker dan gewoonlijk aan een baan geraken.

Door onze samenwerking met WEAR kunnen we iets heel unieks realiseren. Pre-loved sneakers zijn een van de duurzaamste keuzes als het op schoenen aankomt, want er hoeven geen nieuwe schoenen gemaakt te worden. Bovendien is de prijs van een paar WEAR-sneakers voor een breed publiek toegankelijk; duurzaamheid die niet duur is dus. Dit project is een stap in de goede richting en dat we het samen met jonge, Nederlandse ondernemers kunnen doen, maakt het nóg mooier.” - Elise Vanaudenhove, CEO Bristol

Waarom kiezen voor WEAR?

Tweedehands WEAR-sneakers worden volledig gereinigd en voorzien van een nieuwe binnenzool. Door sneakers een tweede leven te geven, wordt de CO2-uitstoot verminderd en de fashion afvalberg kleiner. Een missie waar we bij Bristol volledig achter staan. De samenwerking is voor beide partijen een experiment, maar wel één met enorme potentie. “Als we merken dat onze klanten hier blij van worden, sluiten we niet uit dat we dit bij meer winkels gaan introduceren. We hebben immers meer dan 200 winkels in Nederland en België”, aldus Elise Vanaudenhove. Lorenzo van Galen, co-founder van WEAR voegt daaraan toe: ''Voor ons is dit nu al een hele mooie stap en als dit succesvol uitpakt, is dat een belangrijke bevestiging. Het zou een grote impact kunnen hebben op de groei van WEAR.

De WEAR pre-loved sneaker-collectie is vanaf heden verkrijgbaar in Bristol Beveren (BE) en Bristol Zaandam (NL). De sneakers zijn beschikbaar van maat 36 t/m maat 46. Je kan al een paar WEAR sneakers scoren vanaf € 29,95.