• 14 dagen retour
  • Gratis verzending vanaf € 29,99
  • Veilig betalen
Het artikel werd toegevoegd.

T-shirt No Compromise

€ 12,99

Variant

Maat Bekijk de maattabel

Levering op privéadres of PostNL-punt: 2-3 werkdagen

Afhaling in een Bristol filiaal: 5-10 werkdagen

  • 10253625001
% Samenstelling buitenkant
100
Kleur
Rood
Hals
Ronde hals
Wasvoorschriften
Machinewasbaar op 40°C
Sluiting
Niet van toepassing
Mouwen
Korte mouwen
Bovenmateriaal
Katoen
Artikelnummer
10253625-60
Wasvoorschriften *
washingIron-true washingTumbleDry-true washingInstruction-40

 

Legende wasinstructies
Hoe onderhoud ik nieuwe schoenen?
Hoe onderhoud ik leer?
Hoe onderhoud ik lakleer?
Hoe onderhoud ik suède?
Hoe onderhoud ik nubuck?
Hoe onderhoud ik textiel?

 

Legende wasinstructies

Delicate-was  Delicate was Dit symbool staat voor delicate was. Dit betekent dat je het artikel enkel mag wassen via een programma voor speciale fijne was.
 Wassen-30 Wassen 30 graden Een bakje met het cijfer 30 in betekent dat je het artikel mag wassen tot een temperatuur van 30°C.
 Wassen-40 Wassen 40 graden Een bakje met het cijfer 40 in betekent dat je het artikel mag wassen tot een temperatuur van 40°C.
 Wassen-60 Wassen 60 graden Een bakje met het cijfer 60 in betekent dat je het artikel mag wassen tot een temperatuur van 60°C.
 Handwas Handwas Een bakje met een handje betekent dat het artikel enkel met de hand gewassen mag worden. Dit artikel mag dus niet in de wasmachine.
 Chemisch-reinigen Chemisch reinigen Een cirkel betekent dat een professionele reiniging is aanbevolen. Om de kwaliteit van je kledingstuk te garanderen, kan je deze best niet zelf proberen te wassen.
 Niet-Chemisch-reinigen Niet chemisch reinigen Een cirkel met een kruis door betekent dat het artikel niet chemisch gereinigd (gestoomd) mag worden.
 Drogen Drogen Dit symbool houdt in dat het kledingstuk geschikt is voor de droger.
 Niet-Drogen Niet drogen Zie je dit logo op je artikel staan, dan betekent dit dat het artikel niet in de droger mag. Laat het artikel dus alleen aan de open lucht drogen.
 Strijken Strijken Het strijksymbool geeft aan dat het artikel gestreken mag worden.
 Niet-Strijken Niet strijken Het strijksymbool met een kruis erdoor betekent dat het kledingstuk niet gestreken mag worden.

 

Hoe onderhoud ik nieuwe schoenen?

Het is heel belangrijk dat je je schoenen impregneert voordat je ze draagt.

Zo ga je te werk
Door je schoenen in te spuiten met een impregneerspray, maak je ze water- en vuilafstotend waardoor ze beschermd zijn tegen invloeden als regen, sneeuw, waterplassen, …

Als je je schoenen veel draagt, kan je best je schoenen geregeld eens impregneren (bijvoorbeeld na 8 à 10 keer dragen). Vooral in de winter is het belangrijk uw je schoenen water- en vuilafstotend te houden.

Let er wel altijd op dat je schoenen droog en zuiver zijn voordat je ze inspuit met een impregneerspray. Anders kan je vlekken of kleurverschillen veroorzaken. Het soort impregneerspray dat je kan gebruiken, hangt af van het materiaal waaruit de schoenen gemaakt zijn. 

Hoe onderhoud ik leer?

Leren schoenen hebben tal van voordelen! Leer is een natuurlijk product dat ademt, comfortabel en sterk is. Bovendien gaat het langer mee! Maar… leer vraagt ook een goede verzorging om al die eigenschappen te kunnen behouden. Wij geven je alvast een aantal tips waardoor je maximaal van je leren schoenen kunt genieten!

Zo ga je te werk
Leer kan in de loop van de tijd uitdrogen en stijver worden. Poets daarom regelmatig je schoenen met een reinigingsdoekje. Als je schoenen volledig zuiver en droog zijn, smeer ze dan in met de juiste kleur schoensmeer (dezelfde kleur als de kleur van je schoenen of een neutrale kleur). Het schoensmeer voedt de schoenen waardoor ze niet uitdrogen en heerlijk soepel blijven. Let er op dat je niet te veel schoensmeer aanbrengt omdat anders het leer dichtgaat en niet meer kan ademen. Als het leer ergens beschadigd is, kan je het met Wax-color (een kleurherstellende crème die zich meer aan het leer hecht dan gewone schoensmeer) bijwerken. Laat het schoensmeer een kwartiertje intrekken en blink dan je schoenen op met een droge doek. Spuit daarna je schoenen in met een water- en vuilafstotende impregneerspray. 

Hoe onderhoud ik lakleer?

Lakleer je in allerlei modecollecties opduiken. Het heeft dan ook een bijzondere uitstraling en doet lekker chic aan. Lakleer is ideaal voor een hoog en stijlvol glamourgehalte! Maar lakleer heeft ook een nadeel: het is zeer kwetsbaar en vraagt dus speciale aandacht in onderhoud. Wij geven je alvast een aantal tips waardoor je jouw schoenen op-en-top glamoureus en stijlvol houdt!

Zo ga je te werk
Om barstjes en scheurtjes in de laklaag te voorkomen, kan je je schoenen best behandelen met een lakschoenolie of een speciale crème voor lakleer die de schoen beschermt, glans geeft en heerlijk soepel houdt. Breng de speciale lakleerolie of -crème aan nadat je de schoenen zuiver hebt gemaakt met een vochtige doek en de schoenen volledig droog zijn. Gebruik vooral geen gewone schoensmeer, spray of slaolie want die producten laten sporen na op de laklaag. Zijn er toch kleine barstjes of scheurtjes in de laklaag? Dan kan je die kleine beschadigingen bijwerken met nagellak in dezelfde kleur als de schoen. Schoenen in lakleer hoef je niet in te spuiten met een impregneerspray omdat de schoenen al een gesloten laklaag hebben. Met deze tips en jouw liefde voor schoenen blinken die lakleren schoenen weer! Shine on … het is lakleer! 

Hoe onderhoud ik suède?

Suède, ook wel ‘peau de suède’ of ‘Zweeds leer’ genoemd, is de binnenkant van leer en heeft een harig uiterlijk. Suède is zachter dan gewoon leer maar het is daarentegen wel minder duurzaam en heel gevoelig voor water en vuil. Schoenen en laarzen in suède zijn mooi luxueus en dat wil je liefst ook zo houden. Daarom geven we je een aantal tips om jouw suède stappers schitterend en helemaal spic en span te houden.

Zo ga je te werk
Als er geen echte vlekken op jouw suède schoenen zitten en je jouw schoenen gewoon een onderhoudsbeurt wilt geven, dan ga je als volgt te werk: maak de schoenen schoon met een suède borstel en spuit ze daarna in met een suède spray. Laat vervolgens de suède spray even intrekken. Maak daarna de schoenen verder zuiver met de ruwe zijde van een suède gom. Als je dat gedaan hebt, kan je de zachte zijde van de suède gom gebruiken om de schoenen hun oorspronkelijke uiterlijk terug te geven. Als de schoenkleur vervaagt, kan je de schoenen ook inspuiten met een suède renovator die de kleur doet heropleven. Gebruik zeker geen schoensmeer want dan wordt de suède stof hard en maak je vlekken. Als je de schoenen behandeld hebt en ze helemaal droog zijn, spuit ze dan in met een water- en vuilafstotende impregneerspray om ze verder te beschermen. Impregneer jouw suède schoenen regelmatig om ze mooi en ‘nieuw’ te houden.

Als er wel vlekken op jouw suède schoenen zitten, dan ga je als volgt te werk: probeer de vlek onmiddellijk te verwijderen met een vlekschuim. Blijft er een vetvlek achter? Wrijf dan de vetvlek in met een ruige doek met tetra, trichloorethyleen of wasbenzine. Om kringen te voorkomen, wrijf je de vlek goed droog met een schoon leren zeem of met witte badstof. Je kan ook een stukje doek of keukenpapier op de vetvlek leggen en de vlek met een strijkijzer in lage stand verwarmen zodat het vet in de doek of het papier trekt. Gebruik daarna een suède borstel en een suède gom om de schoenen verder zuiver te maken en hen hun oorspronkelijke uiterlijk terug te geven. Als de schoenkleur vervaagt, kan je de schoenen ook inspuiten met een suède renovator die de kleur doet heropleven. Gebruik zeker geen schoensmeer want dan wordt de suède stof hard en maak je vlekken. Als je de schoenen behandeld hebt en ze helemaal droog zijn, spuit ze dan in met een water- en vuilafstotende impregneerspray om ze verder te beschermen. Impregneer jouw suède schoenen regelmatig om ze mooi en ‘nieuw’ te houden. 

Hoe onderhoud ik nubuck?

Nubuck is glad leer dat aan de bovenkant licht geschuurd wordt waardoor het een dof, fluweelachtig uiterlijk krijgt en het lekker zacht aanvoelt. Net als suède, wordt nubuck snel vuil, maar het is daarentegen wel steviger dan suède. De stevigheid en de stoere maar verfijnde casual look van nubuck, maakt dan ook dat de stof vaak gebruikt wordt in vele schoenontwerpen. Wil je graag die toffe nubuck-stijl behouden? Wij geven je alvast een aantal tips om jouw favoriete nubucks te onderhouden.

Zo ga je te werk
Als er geen echte vlekken jouw nubuckschoenen zitten en je de schoenen gewoon een onderhoudsbeurt wilt geven, dan ga je als volgt te werk: maak de schoenen schoon met een nubuckborstel en spuit ze daarna in met een nubuckspray. Laat vervolgens de nubuckspray even intrekken. Maak daarna de schoenen verder zuiver met de ruwe zijde van een nubuckgom. Als je dat gedaan hebt, kan je de zachte zijde van de nubuckgom gebruiken om de schoenen hun oorspronkelijke uiterlijk terug te geven. Als de schoenkleur vervaagt, kan je de schoenen ook inspuiten met een nubuck renovator die de kleur doet heropleven. Gebruik zeker geen schoensmeer want dan wordt de nubuck stof hard en maak je vlekken. Als je de schoenen behandeld hebt en ze helemaal droog zijn, spuit ze dan in met een water- en vuilafstotende impregneerspray om ze verder te beschermen. Impregneer jouw nubuckschoenen regelmatig om ze mooi en ‘nieuw’ te houden.

Als er wel (hardnekkige) vlekken op jouw nubuckschoenen zitten, dan ga je als volgt te werk: probeer de vlek onmiddellijk te verwijderen met een vlekschuim. Blijft er een vetvlek achter? Leg dan een stukje doek of keukenpapier op de vlek en verwarm de vlek met een strijkijzer in lage stand zodat het vet in de doek of het papier trekt. Gebruik daarna een nubuckborstel en een nubuckgom om de schoenen verder zuiver te maken en hen hun oorspronkelijke uiterlijk terug te geven. Als de schoenkleur vervaagt, kan je de schoenen ook inspuiten met een nubuck renovator die de kleur doet heropleven. Gebruik zeker geen schoensmeer want dan wordt de nubuck stof hard en maak je vlekken. Als je de schoenen behandeld hebt en ze helemaal droog zijn, spuit ze dan in met een water- en vuilafstotende impregneerspray om ze verder te beschermen. Impregneer jouw nubuckschoenen regelmatig om ze mooi en ‘nieuw’ te houden. 

Hoe onderhoud ik textiel?

Nieuwe textielschoenen kan je best altijd inspuiten met een impregneerspray voor textiel om ze te beschermen tegen water en vuil. Ook als je jouw schoenen hebt schoongemaakt, kan je ze best nog eens behandelen met diezelfde spray.

Zo ga je te werk
Om jouw textielschoenen te onderhouden, gebruik je speciale textielreinigers zoals een vlekkenschuim of een schoenenshampoo. Die producten zijn mild en reinigen het textiel. Bovendien zorgen ze ervoor dat de kleur van de schoen behouden blijft. Smeer met een zeepvrij sponsje de textielreiniger samen met wat water op de schoenen. Spoel daarna de schoenen af en laat ze drogen. Zet uw schoenen zeker niet langs een warmtebron (bijvoorbeeld een kachel of radiator) omdat ze zo kunnen krimpen of opstijven. Als de schoenen droog zijn, spuit je ze best nog eens in met een impregneerspray en eventueel ook een suède of nubuck renovator. Op die manier geef je een boost aan jouw schoenen en zijn ze weer fantastisch!