• Gratis afhalen en terugbrengen
  • Veilig betalen
  • Gratis verzending vanaf € 24,99
Leer-headerS9z5MQ6YxHa41

Alles wat je moet weten over onze leercollectie

Ga een Excellent voorjaar tegemoet met de prachtige leercollectie van Bristol! We selecteerden de mooiste én beste modellen voor dit voorjaar en stelden een wondermooie collectie samen met eersteklas schoenen voor het hele gezin van echt kwaliteitsleer.

Leerweetjes

Iedereen weet dat leren schoenen van dierenhuiden worden gemaakt. Maar wedden dat je nog niet op de hoogte was van de volgende leerweetjes?

Hoe wordt leer nu echt gemaakt?

Leer komt dus van dierenhuiden. Bij schoenen zijn die meestal afkomstig van geiten, kalfjes, buffels en schapen. Landen van herkomst zijn India, Bangladesh, Pakistan en soms ook Egypte of Italië. De dierenhuiden worden eerst gelooid zodat ze onbeperkt houdbaar blijven. Vroeger gebeurde dat door ze te weken in kuipen gevuld met run (gemalen eikenschors vermengd met water). Tegenwoordig worden ze vooral chemisch bewerkt. Dat gaat sneller en maakt het leer even glad en waterafstotend, maar wel een tikkeltje minder zacht dan bij het traditionele looien.

Doet Bristol zelf aan leerlooien?

Neen, wij kopen al onze schoenen aan bij onze leveranciers. Ook zij looien niet, maar kopen gelooid leer aan waarmee onze Bristol-schoenen worden vervaardigd. De natuurlijke kleur van het leer is afhankelijk van het dier. Het leer voor onze schoenen wordt altijd geverfd, omdat wij graag schoenen in eenzelfde kleur in onze winkels aanbieden. Niet alle delen van de huid nemen evenveel kleurstof op, dus het kan wel gebeuren dat de schoenen hier en daar kleine kleurschakeringen vertonen.

Leren meisjesschoenen

Wat maakt een leren schoen zo goed?

Een leren schoen straalt stijl en klasse uit, maar is vooral ook van betere kwaliteit dan een synthetische schoen. Leer is sterker en bestand tegen alle weersomstandigheden, zodat de schoen langer meegaat. De pasvorm zet zich ook sneller naar je voet, dus je hebt geen last van pijnlijke blaren of geknelde voeten. Een leren schoen ademt ook meer dan een synthetische schoen, perfect dus voor mensen met zweetvoeten!

Kwaliteit kost geld natuurlijk, maar bij Bristol proberen we onze leren schoenen toch aan een redelijke prijs te verkopen zonder aan kwaliteit in te boeten.
Meer zelfs: onze schoenen worden regelmatig geproduceerd in dezelfde fabrieken waar ook bekende merken hun schoenen laten maken, die vervolgens 30 tot 40 euro duurder worden verkocht.

Leren damesschoenen Leren herenschoenen Leren meisjesschoenen Leren jongensschoenen

Onderhoud

Wanneer je leren schoenen koopt, heb je hier gegarandeerd jaren plezier mee, zeker wanneer je deze op de juiste manier onderhoudt en behandelt. Om het meeste uit je schoenen te halen, geven we je graag enkele schoonmaaktips.

Begin door een krant op de grond te leggen, zodat je geen schade aan je vloer toebrengt. Daarna is het best eerst de veters uit de schoenen te halen, zodat deze niet beschadigd worden tijdens het schoonmaakproces. Die kan je tevens gewoonweg in het wasmachine wassen.

Met wat zeep en water kom je ver, maar dit is natuurlijk niet even effectief als de echte onderhoudsproducten van Bama, die je ook op onze site kan kopen. Maak een zachte borstel nat in je sopwater en wrijf met ronde bewegingen op de schoen om zo het vuil van je schoenen te verwijderen. Je zou hiervoor niet te hard mogen schrobben, aangezien het vuil gemakkelijk van de schoenen zou loskomen. Zorg ervoor dat je het grootste deel van het vuil verwijdert, want dit kan de vezels in het leer verzwakken, wat op zijn beurt kan zorgen voor barsten of scheurtjes. Hoe langer je het vuil laat zitten, des te meer schade je dus kan aanrichten aan je schoenen. Zorg er ook wel steeds voor dat je je schoenen niet te nat maakt, dit heeft namelijk een averechts effect op je schoenen.

Eens je klaar bent met schrobben, laat je best je schoenen voor een 30-tal minuten verder drogen alvorens je leren schoenen op te blinken met schoencrème van Bama.

Witte leren sneakers

Het schoonmaken van witte leren schoenen is een iets delicater werkje, maar loont ook zeker de moeite.

Om je witte schoenen weer als nieuw te doen lijken, begin je eerst met een droge doek om het gedroogde vuil er zo af te wrijven. Daarna gebruik je best een tandenborstel samen met een mengel van bicarbonaat, tandpasta en lauw water. Dompel je tandenborstel onder in dit sopje en wrijf het hardnekkige vuil er zo met ronde bewegingen af. Eens proper, laat je de schoenen best verder een nachtje drogen.

Mocht je veel scheurtjes in je sneakers hebben, neem je best wat witte tandpasta en wrijf je deze in de scheurtjes met een zacht doekje.

Wanneer je schoenen droog zijn, spuit je ze in met onze Power Protector van Bama om ze meteen ook weersbestendig te maken. Deze spray biedt een intensieve bescherming (gegarandeerd tot 15 dagen lang). Behandel een schoen best 3x met kleine pauzes ertussen. Spuit ze niet te nat, het mag niet druppelen. Houd liever telkens 20cm afstand, zodat de schoen mooi beneveld wordt om het beste resultaat te behalen.

Leren schoenen voor het hele gezin

Leren damesschoenen

Excellent: Leren damesschoenen

Ga een Excellent voorjaar tegemoet met de prachtige leercollectie van Bristol! Speciaal voor de dames stelden we een wondermooie collectie samen met eersteklas damesschoenen van echt kwaliteitsleer. We selecteerden de beste - én natuurlijk mooiste – modellen voor dit najaar en goten ze in een magnifieke collectie. Van elegante sandaaltjes tot stijlvolle loafers, voor ons geldt #alleenhetallerbeste!

Starc: Leren herenschoenen

Starc, hét merk voor eersteklas herenschoenen van echt kwaliteitsleer! Met Starc kies je altijd voor 100% kwaliteit voor een goede, betaalbare prijs. Dit voorjaar kun je kiezen uit een uitgebreide collectie leren herenschoenen die pure stijl en klasse uitstralen. Magnifieke kleuren in combinatie met prachtige prints en details geven je outfit net dat ietsje meer. Bristol, Starc in kwaliteit!

Woeffies en Swaggies: leren kinderschoenen

De voeten van jouw kids verdienen de grootste aandacht! Wij bij Bristol dragen graag zorg voor hun voeten en stelden daarom een unieke Woeffies- en Swaggies-collectie samen: kwaliteitsvolle, trendy kinderschoenen in echt leer voor een kleine prijs. Onze Woeffies zijn uitvoerig getest en goedgekeurd door voetspecialisten. Ontdek het zelf!

Leren jongensschoenen

Maak je outfit compleet met een leren tas

Nu je meer weet over onze leren schoenen, staat je nog maar 1 ding te doen en dat is je outfit voltooien met een leuke leren tas. “Waarom leer?”, vraag je je misschien af? Leren tassen mogen dan misschien wel iets prijziger zijn, je zal er ook jaren plezier van hebben indien je er goed zorg voor draagt. Zo kan je ze best inspuiten met onze Super Combi Verzorgingsspray van Bama. Deze allround verzorging voedt, frist de kleur op, beschermt en zorgt dat het materiaal blijft ademen. Spuit ook hier niet te nat , liever de behandeling een paar keer herhalen. Het mag niet druppelen dus best ook hier 20cm afstand houden bij het spuiten, zodat de handtas mooi beneveld wordt om het beste resultaat te behalen.

We zorgen er ook voor dat onze collectie leren tassen mooi aansluit bij onze schoenencollectie, zodat je op deze manier steeds de meest modieuze en stijlvolle outfits kan samenstellen.