• Nu tijdelijk 60 dagen retour
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen
bristol-helen-wouters

Helen Wouters X Bristol

Wij als Belgische keten hebben de deuren moeten sluiten voor ieders veiligheid in het kader van het coronavirus. Omdat we weten dat dit gegeven nog moeilijker moet zijn voor kleine zelfstandigen, steken wij lokale bedrijven graag een hart onder de riem. Eén van onze fundamenten als familiebedrijf is dat we elkaar waar en wanneer mogelijk te steunen.

Door ons grote netwerk Chinese leveranciers, konden we bijvoorbeeld gemakkelijk aan mondmaskers raken. Het zijn misschien dan wel niet de medisch goedgekeurde maskers, maar onder het motto ‘beter iets dan niets’, deelden we ze uit aan hulpverleners die momenteel minder gemakkelijk zelf aan maskers geraken. Voor hen waren deze maskers beter dan hetgeen waar ze het op dit moment mee moeten stellen. Tot nu toe bemachtigden we reeds meer dan 10.000 mondmaskers die we eerst en vooral verdeelden aan verpleegkundigen in het Limburgse. We hopen in de komende weken nog een 10.000-tal maskers te ontvangen, zodat zij die het nodig hebben, hun voorraden verder kunnen aanvullen.

Maar hier wilden we het niet bij laten. Ons doel was dan ook zo veel mogelijk bedrijven te helpen. Tijdens één van onze brainstorms kwamen we dan ook op het idee een T-shirtcollectie te creëren met het huidige thema van het coronavirus in het achterhoofd.
Zo ontdekten we Helen Wouters, eigenaar van Studio KLINIK, tattooshop in Gent (@KLIN_IK en @helenwouters op Instagram). Haar pakkende tekeningen en creatieve tattoos vielen ons op en we dachten dat we samen wel iets leuks konden creëren.

Hieruit is dan onze Helen Wouters X Bristol ontstaan. Momenteel bevat deze relatief kleine collectie drie verschillende ontwerpen, met als overkoepelende titel: Survival T-shirts. De collectie bestaat uit een dames T-shirt, een T-shirt voor heren en natuurlijk een leuk T-shirt voor kids. Wist je trouwens dat al deze ontwerpen tot stand kwamen op de ouderwetse manier, met pen en papier?

damesmodel herenmodel

De ontwerpen

Voor het damesmodel liet Helen zich inspireren door de natuur die, door deze wereldwijde lockdown, tijd krijgt om zich te herstellen. Vandaar de #beehappy, een ontwerp met een bij die de nectar uit een bloem zuigt.
Voor de heren koos Helen een ontwerp van een krachtige tijger die staat het voor het 'samen vechten' tegen dit virus.
Voor de kindershirts gaf Helen de creatieve vrijheid over aan haar dochter, Lillie Sue, die op haar beurt een typisch Belgisch huisje met als leuze 'Blijf in uw kot' tekende. Want niet alleen nu, maar ook later zal dit een belangrijke leuze blijven, een herinnering aan hoe we deze barre tijden, samen en met veel inspanningen, hebben kunnen overleven.

Nu onze ontwerpen vastlagen, moesten deze natuurlijk ook nog gerealiseerd worden. Hiervoor ging Bristol nogmaals op zoek naar een Belgisch bedrijf dat ook tijdelijk de deuren moest sluiten. We kwamen uit bij drukkerij KAROSHI. Een familiebedrijf met 3 drukkerijen te Antwerpen, Schaffen en Gent, die trouwens nog de eeuwenoude techniek van het zeefdrukken beoefenen.

Met onze gedrukte T-shirts onder de arm, wilden we nog een stapje verder gaan. Ons motto was nog steeds het helpen van zo veel mogelijk bedrijven in nood. Een deel van de opbrengst doneren aan een goed doel was dan ook vanzelfsprekend. Na wat wikken en wegen besloten we dat dit goede doel de Mucovereniging zou worden, want ook goede doelen kunnen in deze barre tijden extra hulp gebruiken!

De Mucovereniging

De Mucovereniging is de enige Belgische, nationale vereniging die zich inzet voor kinderen, jongeren en volwassenen met muco. Ze streven naar een beter en langer leven van alle mensen met muco in ons land, door ondersteuning van families, informatie, belangenverdediging en steun aan het wetenschappelijk onderzoek.

Muco (ofwel mucoviscidose) is een aandoening waarbij taai slijmvlies de ademhaling en spijsvertering belemmert. De meest voorkomende problemen zijn steeds terugkerende luchtweginfecties, longontstekingen, slijm dat moeilijk opgehoest wordt, buikpijn en andere spijsverteringsproblemen. Net om deze reden zijn muco-patiënten nog meer vatbaar om het coronavirus op te lopen. Om deze vereniging een hart onder de riem te steken, hebben we in samenspraak met Helen er dan ook voor gekozen €5 per verkocht T-shirt te doneren aan de Mucovereniging.

Blijf in uw Kot-kleurwedstrijd

Wat maakt dit geheel nu nog leuker dan een kleurwedstrijd voor onze jongere klanten? Vele van hen zitten nu reeds weken thuis, en het aantal leuke ideetjes van hoe je hen kan bezighouden terwijl jij van thuis uit probeert te werken, begint vast uit te dunnen. En wat is er nu nog leuker dan je eigen gekleurde tekening op een T-shirt zien verschijnen, waarmee je niet alleen plots een supercool en uniek T-shirt hebt, maar ook een leuke herinnering aan deze toch wel speciale tijd.

Deelnemen aan de wedstrijd was nog nooit zo eenvoudig!

  1. Volg onze Instagrampagina @bristol.shoes;
  2. Download hier de tekening die Helen speciaal voor deze wedstrijd getekend heeft;
  3. Maak er een supermooi kunstwerk met verf, kleurpotloden of viltstiften van;
  4. Deel een foto van jouw creatie op Instagram met de hashtags #beefree en #bristolshoes samen met een boodschap om iedereen een hart onder de riem te steken.

De winnaar wordt op 20 april 2020 bekendgemaakt. Enkel inzendingen met onze kleurplaat komen in aanmerking om hun eigen gepersonaliseerde T-shirt te winnen. Wij kijken alvast uit naar jullie mooie kunstwerken, succes!

* De wedstrijd loopt tot en met 19/04 23u59. Wedstrijdreglement op aanvraag.

Blijf in uw kot