• Gratis afhalen en terugbrengen
  • Veilig betalen
  • Gratis verzending in Nederland vanaf € 24,99

Leerweetjes!

De winter komt eraan, dat betekent: een nieuwe wintercollectie! Met ook dit jaar een opvallende collectie leder, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Inderdaad, ook Bristol verkoopt kwaliteitsvolle leren schoenen.
We durven zelfs zeggen: de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt! Kijk je even mee?

Leerweetjes

Iedereen weet dat leren schoenen van dierenhuiden worden gemaakt. Maar wedden dat je nog niet op de hoogte was van de volgende leerweetjes?

Hoe wordt leer nu echt gemaakt?
Leer komt dus van dierenhuiden. Bij schoenen zijn die meestal afkomstig van geiten, kalfjes, buffels en schapen. Landen van herkomst zijn India, Bangladesh, Pakistan en soms ook Egypte of Italië. De dierenhuiden worden eerst gelooid zodat ze onbeperkt houdbaar blijven. Vroeger gebeurde dat door ze te weken in kuipen gevuld met “run” (gemalen eikenschors vermengd met water). Tegenwoordig worden ze vooral chemisch bewerkt. Dat gaat sneller en maakt het leer even glad en waterafstotend, maar wel een tikkeltje minder zacht dan bij het traditionele looien.

Doet Bristol zelf aan leerlooien?
Neen, wij kopen al onze schoenen aan bij onze leveranciers. Ook zij looien niet, maar kopen gelooid leer aan waarmee onze Bristol-schoenen worden vervaardigd. De natuurlijke kleur van het leer is afhankelijk van het dier. Het leer voor onze schoenen wordt altijd geverfd, omdat wij graag schoenen met eenzelfde kleur in onze winkels aanbieden. Niet alle delen van de huid nemen evenveel kleurstof op, dus het kan wel gebeuren dat de schoenen hier en daar kleine kleurschakeringen vertonen.

Wat maakt een leren schoen zo goed?
Een leren schoen straalt stijl en klasse uit, maar is vooral ook van betere kwaliteit dan een synthetische schoen. Leer is sterker en bestand tegen alle weersomstandigheden zodat de schoen langer meegaat. De pasvorm zet zich ook sneller naar je voet, dus je hebt geen last van pijnlijke blaren of geknelde voeten. Een leren schoen ademt ook meer dan een synthetische schoen, perfect dus voor mensen met zweetvoeten!

Kwaliteit kost geld natuurlijk, maar bij Bristol proberen we onze leren schoenen toch aan een redelijke prijs te verkopen zonder aan kwaliteit in te boeten.
Meer zelfs: onze schoenen worden regelmatig geproduceerd in dezelfde fabrieken waar ook bekende merken hun schoenen laten maken, die vervolgens 30 tot 40 euro duurder worden verkocht.

Leren damesschoenen  Leren herenschoenen  Leren meisjesschoenen  Leren jongensschoenen 

Onderhoud

Dé gouden tip voor wie van leren schoenen houdt? Simpel: een leren schoen moet je goed onderhouden. Hoe beter je hem verzorgt, hoe langer hij meegaat. Dat kan je doen met de Power Protector van Bama of met de Super Combi Verzorgingsspray van Bama, te koop in elke Bristol-winkel of online!

Power Protector van Bama
De Power Protector van Bama biedt een intensieve bescherming (gegarandeerd tot 15 dagen lang). Behandel een schoen best 3 x met kleine pauzes ertussen. Spuit niet te nat in, het mag niet druppelen maar houd telkens 20 cm afstand zodat de schoen mooi beneveld wordt om het beste resultaat te behalen.

Super Combi Verzorgingsspray van Bama
De Super Combi Verzorgingsspray van Bama (4 in 1) is een allround verzorging! De spray voedt het materiaal, frist de kleur op, beschermt en zorgt dat het materiaal blijft ademen. Spuit ook hier niet te nat in, liever de behandeling een paar keer herhalen. Het mag niet druppelen dus best ook hier 20 cm afstand houden bij het spuiten zodat de schoen mooi beneveld wordt om het beste resultaat te behalen.

Onderhoudsproducten 

Velden met een * zijn verplichte velden.