• Nu tijdelijk 60 dagen retour
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen
blue-monday-NEW

Shop je winterblues weg op Blue Monday!

Blue Monday zou de meest deprimerende dag van het jaar zijn!
Maar waar komt Blue Monday precies vandaan? En wat kan je doen om die winterblues tegen te gaan? Lees snel verder om onze tips te weten te komen...

In 2005 kwam de Britse psycholoog Cliff Arnall met een wiskundige formule die zou aantonen dat de 3de maandag van januari de meest depressieve dag van het jaar is.

W= weer
D = schulden
d = maandelijks salaris
T = tijd verstreken na Kerst
Q= geslaagde goede voornemens
M= motivatieniveau
Na= de behoefte om actie te ondernemen

 

 

 De formule van Arnall kreeg uiteraard veel kritiek omdat er geen wetenschappelijke onderbouwing voor was. Later bleek ook dat het om een publiciteitsstunt ging in opdracht van het reisbureau Sky Travel.  De achterliggende gedachte was dat mensen op de meest depressieve dag van het jaar eerder geneigd zijn een reis te boeken.
Ondanks de “bizarre” formule delen veel mensen het deprimerende gevoel. Zo werd blauwe maandag langzaamaan steeds bekender.

Sindsdien staat Blue Monday ook bij ons bekend als de meest deprimerende dag van het jaar. Op deze 3de maandag van januari voelen heel veel mensen zich een beetje depri en neerslachtig.
De redenen? De feestdagen zijn voorbij, de goede voornemens die niet echt lukken, de donkere dagen, de vakantie die nog veraf is, het loon dat nog niet gestort is … en het is gewoon weer maandag, de 1ste werkdag na het weekend!

Heb jij ook last van een dipje? Bristol geeft je hieronder enkele tips om jouw winterblues te bestrijden:

1) Ga sporten!

Sporten geeft je energie! Trommel dus wat vrienden op en ga samen hardlopen, fitnessen, voetballen … Of laat 's morgens je auto staan en neem de fiets naar je werk. Een flinke wandeling tijdens de lunchpauze doet ook al wonderen. Geen outfit? Haast je snel naar Bristol voor onze niet te missen sportdeals! Ontdek hier onze sportfolder.

2) Neem gewoon een dagje vrij!

Maandag … de eerste dag van een drukke werkweek. Heb jij er deze week echt geen zin in? Neem dan gewoon een dagje vrij en doe gewoon dingen waar je gelukkig van wordt… Een dagje shoppen bij Bristol, lekker gaan lunchen, een kleine uitstap…? Alles kan!

3) Lekker niksen en luieren!

Iedereen heeft het druk, druk, druk… Op Blue Monday hoeft helemaal niets! Wat dacht je van een hele dag films en series kijken op Netflix in onze supercomfortabele joggingbroeken?

4) Boek een vakantie!

Altijd al eens naar de Seychellen willen gaan? Of misschien eerder fan van een korte citytrip? Alles kan, boek gewoon jouw vakantie of weekendje weg op Blue Monday. De trolleys bij Bristol zijn bovendien lekker betaalbaar! Zo heb je weer iets leuks om naar uit te kijken!

5) Ga een dagje shoppen!

Dé beste remedie tegen een winterdip! En het is nog volop solden/sale bij Bristol. Hét moment dus om koopjes te doen! En met kortingen tot zelfs 70% zit je bij Bristol meteen goed! Geen zin om de deur uit te gaan? Leg je favoriete items in je winkelwagen en bestel online! Niets zo makkelijk als online shoppen bij Bristol! Bekijk snel onze onweerstaanbare aanbiedingen!

 

Hier word je gewoon vrolijk van! Zo valt Blue Monday uiteindelijk best mee en kan je vol goede moed er weer tegenaan op dinsdag :)