• Nu tijdelijk 60 dagen retour
 • Gratis verzending
 • Veilig betalen
Turnpantoffels

Voor goede kinderschoenen moet je bij Bristol zijn!

Buitenspeeldag (22 april 2020) is jammer genoeg door het Corona-virus afgelast, maar dat wil niet zeggen dat je niet in eigen tuin lekker kan ravotten! Wat heb je daarvoor nodig? Een tuin (duh), een flinke dosis creativiteit en buitenspeelgoed en schoenen die tegen een stootje kunnen! En net voor die schoenen kan je terecht bij Bristol. Bristol gaat er prat op kinderschoenen van een degelijke kwaliteit voor een lage prijs aan te bieden, zodat je als gezin genoeg budget overhoudt voor leuke dingen. Voor een erg groot deel van onze collectie hebben we samengewerkt met de bekende podoloog, Paul Borgions.

Podologie

Podologie (<pous: Grieks voor "voet") is de wetenschap die zich bezig houdt met de structuur en de functie van de voet. Een podoloog is een paramedicus die patiënten met voetproblemen onderzoekt en behandelt. Paul Borgions (die als eerste Belg een Master in Podologie behaalde) heeft erg veel kennis van gang- en looppatronen en verstoringen van het bewegingsapparaat, de uitgelezen persoon om ons bij te staan om een collectie goede en trendy kinderschoenen samen te stellen die voeten in volle groei perfect ondersteunen.

Perfect match

Bristol heeft haar volledige collectie leren kinderschoenen van Woeffies en Swaggies nauwgezet laten onderzoeken door Paul Borgions, zodat we zeker kunnen zijn dat deze schoenen voldoen aan de normen voor groeiende kindervoeten, waarvoor afhankelijk van de leeftijd andere aspecten belangrijk zijn. 

Woeffies

Onze Woeffies mét leren binnenzool zijn te verkrijgen in twee verschillende matenbogen: maat 20 - 25 (peuters) en maat 26 - 32 (kleuters). Bij beide matenbogen is de zool aan de tenen en in het midden erg soepel. Bij de kleinste maten is ook de zool aan de hiel heel soepel, bij de grotere matenboog is de hiel al steviger. Bovendien hebben de schoenen voor kleuters een uitneembare binnenzool zodat je indien nodig podologische zolen kan gebruiken. Woeffies zijn bijna altijd voorzien van stootneuzen (behalve de sandalen) die de tip van de schoenen beschermen tegen slijtage. Geen excuus om niet te ravotten!

Naar de Woeffies

Swaggies

De matenboog van Swaggies gaat van maat 30 tot 36 of 39. Deze leren schoenen hebben een soepele zool aan de tenen, maar zijn stevig in het midden en aan de hiel. Ook deze collectie is voorzien van een uitneembare binnenzool indien je podologische zolen zoals steunzolen moet gebruiken.

Naar de Swaggies

 

Peuters: maat 20-25

 • Soepele zool aan de tenen
 • Soepele zool in het midden
 • Soepel aan de hiel

Peuters: maat 20-25
Soepel

Kleuters: maat 26-32

 • Soepele zool aan de tenen
 • Soepele zool in het midden
 • Iets steviger aan de hiel
 • Uitneembare binnenzool

Kleuters: maat 26-32 Medium

Kinderen: maat 33-…

 • Soepele zool aan de tenen
 • Stevige zool in het midden
 • Stevig aan de hiel
 • Uitneembare binnenzool

Kinderen: maat 33-… Stevig

 

Turnpantoffels

Tegenwoordig is turnen op school net iets meer dan turnen ... Een sportpantoffel moet dus aan specifieke karakteristieken voldoen:

 1. stevig aan de hiel
 2. stevig in het midden
 3. soepel aan de tenen

Dat alles in combinatie met een verstevigde neus en een antislipzool, maakt van onze Panther-schoen dé ideale sportpantoffel voor zowel binnen als buiten, voor balsporten en turnen.

Waar wacht je nog op? Ontdek snel onze Panther-sportpantoffel voor maar € 14,99. Ook deze sportpantoffel werd zorgvuldig getest én goedgekeurd door Paul Borgions.

Bekijk hieronder het filmpje waarin Paul Borgions meer uitleg geeft: